Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για τα Sony World Photography Awards 2010

8 replies [Last post]
Ava Babili
Almost always online
Ava Babili's picture
User offline. Last seen 9 weeks 5 days ago. Offline
E Zhan

Ανακοινώθηκε ο κατάλογος των υποψηφίων για τα βραβεία του φωτογραφικού διαγωνισμού Sony World Photography Awards 2010. Σε αυτόν περιλαμβάνονται τα ονόματα 190 εξαιρετικών φωτογράφων από 48 διαφορετικές χώρες. Από την κατηγορία της Μόδας έως αυτήν της Μουσικής και από την Αρχιτεκτονική μέχρι την Επικαιρότητα, το Sony World Photography Awards είναι ένας από τους πιο έγκυρους και αναγνωρισμένου κύρους φωτογραφικούς διαγωνισμούς παγκοσμίως.

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, η οποία αποτελείται από παγκοσμίως γνωστούς φωτογράφους, επιμελητές συλλογών, αντιπροσώπους κορυφαίων διεθνών φωτογραφικών πρακτορείων, εκδότες και κριτικούς, συνήλθε στο Λονδίνο και επέλεξε τις καλύτερες μεταξύ 80.000 φωτογραφιών που υπέβαλαν επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι.

Arie Kievit
Arie Kievit

Ο κατάλογος των υποψηφίων για βράβευση φέτος περιλαμβάνει κάποιους από τους νικητές και τους φιναλίστ των περασμένων ετών, όπως ο Robin Utrecht, νικητής στην κατηγορία Σπορ το 2008, ο Wojciech Grzedzinski, νικητής στην κατηγορία επικαιρότητα το 2009 και ο Edgar Martins, φιναλίστ στην κατηγορία Εννοιολογική Σύλληψη & Κατασκευή το 2009.

Jan Styblik
Jan Styblik

Στο σκέλος των επαγγελματιών περιλήφθηκαν 12 κατηγορίες που μοιράζονται σε τρία θεματικά πεδία: 1o πεδίο «Φωτορεπορτάζ και Ντοκιμαντέρ [Photojournalism and Documentary]» με τις κατηγορίες: Επικαιρότητα (Current affairs), Σπορ (Sport), Σύγχρονα θέματα (Contemporary issues), Τέχνες & Ψυχαγωγία (Arts and entertainment). 2o πεδίο «Εμπορική φωτογραφία [Commercial]» με τις κατηγορίες Διαφήμιση (Advertising), Μόδα (Fashion) και Μουσική (Music) και 3o πεδίο «Καλλιτεχνική Φωτογραφία [Fine Art]» με τις κατηγορίες: Πορτρέτο (Portraiture), Εννοιολογική σύλληψη & Κατασκευή (Conceptual & Constructed), Φύση (Natural History), Τοπίο (Landscape) και Αρχιτεκτονική (Architecture).

George Osodi
George Osodi

Παράλληλα, υπάρχουν εννέα κατηγορίες για τους ερασιτέχνες φωτογράφους: Αρχιτεκτονική (Architecture), Εννοιολογική Σύλληψη & Κατασκευή (Conceptual and Constructed), Documentary, Μόδα (Fashion), Τοπίο (Landscape), Μουσική (Music), Φύση (Natural History), Πορτρέτο (Portraiture) και Σπορ (Sport). Εφέτος, οι συμμετοχές των ερασιτεχνών πέρασαν τη φάση της προ-επιλογής την οποία επέβλεψαν άνθρωποι από το iStockphoto. Στη συνέχεια οι επιλεγμένες από αυτούς φωτογραφίες τέθηκαν στη διάθεση της Κριτικής Επιτροπής.

Oleg Lugovskoy
Oleg Lugovskoy

Οι φιναλίστ σε κάθε μια από τις κατηγορίες θα ανακοινωθούν την Πέμπτη, 22 Απριλίου στην τελετή απονομής του Sony World Photography Awards και την επίσημη δεξίωση στο Grand Lumier Theatre του Palais des Festivals στις Κάννες. Την ίδια βραδιά θα ανακοινωθεί και ο Φωτογράφος της Χρονιάς για τη Sony, ο νικητής του βραβείου L’Iris D’Or, (Χρυσή Ίριδα), ο οποίος θα λάβει 25.000 δολάρια και επαγγελματικό φωτογραφικό εξοπλισμό Sony. O αντίστοιχος νικητής από την κατηγορία των ερασιτεχνών θα βραβευτεί με 5.000 δολάρια και φωτογραφικό εξοπλισμό Sony. Τέλος, τη βραδιά θα κλείσει η φημισμένη Αμερικανίδα φωτογράφος Eve Arnold, η οποία θα βραβευτεί για το συνολικό έργο της ζωής της με το Lifetime Achievement Award 2010.

Craig Golding
Craig Golding

Οι φωτογραφίες των φιναλίστ όλων των κατηγοριών για τους επαγγελματίες και των νικητών στις κατηγορίες των ερασιτεχνών θα εκτεθούν στο Winner’s Exhibition, μια από τις εκδηλώσεις του φωτογραφικού φεστιβάλ «World Photography Festival», μιας πενθήμερης γιορτής της τέχνης της φωτογραφίας.

Mustafa Ipek
Mustafa Ipek

Όλες τις φωτογραφίες των υποψηφίων προς βράβευση μπορείτε να δείτε στο επίσημο site του Sony World Photography Awards.

Πηγή: Sony

pressario
does not have a status.
pressario's picture
User offline. Last seen 1 week 6 days ago. Offline
Πολύ ενδιαφέρον.

Η τρίτη (3) φωτογραφία από το τέλος είναι πολύ ξεχωριστή. exclamation point!

diablo
is a CANON fan!!!
diablo's picture
User offline. Last seen 15 min 2 sec ago. Offline
Εντυπωσιακές όλες τους!

Οι καλύτερες φωτογραφίες μου είναι αυτές που δεν έχω τραβήξει ακόμη...

friedlich
does not have a status.
friedlich's picture
User offline. Last seen 1 year 6 days ago. Offline
pressario wrote:
Πολύ ενδιαφέρον.

Η τρίτη (3) φωτογραφία από το τέλος είναι πολύ ξεχωριστή. :!:

Ναι μπράβο, κι εγώ σ' αυτήν στάθηκα.

Ava Babili
Almost always online
Ava Babili's picture
User offline. Last seen 9 weeks 5 days ago. Offline
Εγώ, όπως μάλλον θα καταλάβατε από την επιλογή της αρχικής φωτογραφίας, κόλλησα με το σαλιγκαράκι smile Πάντως, πρέπει οπωσδήποτε να πάτε στο site του διαγωνισμού. Στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας υπάρχει gallery με όλες τις υποψήφιες προς βράβευση φωτογραφίες. Υπάρχουν μερικές εκπληκτικές, που μου στέρησαν εχθές αρκετές ώρες ύπνου (σε απλά ελληνικά, άρχισα να χαζεύω εχθές και όταν σταμάτησα, ήταν... σήμερα).

Άντε, του χρόνου θέλω να δω ανάμεσα στους υποψήφιους και μέλη του WOOZ!

pressario
does not have a status.
pressario's picture
User offline. Last seen 1 week 6 days ago. Offline
Α! το σαλιγκαράκι είναι τρομερή λήψη και έχει βοηθήσει σε αυτό το ίδιο το θέμα με την ιδιαιτερότητά του. Άσε που το ίδιο το σαλιγκαράκι θα έχει σκάσει στα γέλια από το γαργαλητό. big grin

diablo
is a CANON fan!!!
diablo's picture
User offline. Last seen 15 min 3 sec ago. Offline
ή τιο φυτό για τον ιδιο λόγο...

Οι καλύτερες φωτογραφίες μου είναι αυτές που δεν έχω τραβήξει ακόμη...

cbeslemes
does not have a status.
cbeslemes's picture
User offline. Last seen 6 weeks 2 days ago. Offline
Στην κατηγορία amateur architecture υπάρχει και Ελληνική συμμετοχή στο shortlist.
Αφροδίτη Μαυροειδή, πολλά μπράβο!!!

Gataki
η ζωη ειναι γεματη με στιγμιοτυπα οσα πιο πολλα πιασουμε τοσο το καλυτερο!
Gataki's picture
User offline. Last seen 9 weeks 3 days ago. Offline
Όλες εχουν πολλα να πουνε!
Δεν μπορεις να ξεχωρησεις καμια, για τον απλουστατο λογο οτι αυτο που απεικονιζουν δεν ειναι το ιδιο πραγμα!

Follow us on:

Syndicate

Syndicate content
Join us! badge001.png