Οι καλύτερες φωτογραφίες από Βαρκελώνη

4

Από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης, η Βαρκελώνη. Αν την επισκεφθείτε φροντίστε να το κάνετε με καλή παρέα, αλλά και μία πολύ καλή φωτογραφική μηχανή. Μην τσιγκουνευτείτε επίσης στις κάρτες μνήμης, θα χρειαστείτε πολλές.

Barcelona
4 του or_sLuRM
Από την κορυφή του La Pedrera, ενός από τα πολλά κτήρια του Antoni Gaudi που θα συναντήσετε στη Βαρκελώνη.


Basilica De Santa Maria Del Mar
Basilica De Santa Maria Del Mar του (Erik)
Στα Ελληνικά θα την ονομάζαμε η Αγ.Μαρία της θάλασσας (Santa Maria Del Mar). Ένα από τα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε.


Basilica De Santa Maria Del Mar
Basilica De Santa Maria Del Mar του (Erik)
Η Santa Maria Del Mar βρίσκεται στην περιοχή Ribera και χτίστηκε το 14ο αιώνα με χρήματα που συγκέντρωσαν ναυτικοί της Βαρκελώνης. Είναι ένα υπέροχο παράδειγμα εκκλησίας γοτθικού ρυθμού.


Long shadows take flight
Long shadows take flight του Greg Gladman
Η Βαρκελώνη δεν είναι μόνο τα παλιά όμορφα αλλά και περίεργα κτήρια. Σκηνές σαν αυτή είναι συνηθισμένες στα κάθετα σοκάκια στη La Rambla. Εξερευνήστε τα.


Palau Nacional
Palau Nacional του cuellar
Στο λόφο του Montjuic (ο λόφος των Εβραίων στα Καταλανικά) κυριαρχεί το Palau Nacional. Το πάρκο χτίστηκε το 1929 μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο για την Παγκόσμια Έκθεση.


Barcelona
Barcelona του Charalampos Konstantinidis
Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη με μία Sony DSLR A350 από το λόφο του Montjuic. Φαίνεται η Sagrada Familia, το διασημότερο μνημείο της Βαρκελώνης. Η εκκλησία ξεκίνησε να χτίζεται το 1882 από τον Antoni Gaudi, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026 (στην πραγματικότητα ο Antoni Gaudi αντικατέστησε το Francisco de Paula del Villar το 1883 ο οποίος ξεκίνησε το έργο το 1882).


Gaudian Spiral
Gaudian Spiral του (Erik)
Ανεβαίνοντας ή καλύτερα κατεβαίνοντας από την κορυφή της Sagrada Familia με τις σκάλες.


Spires
Spires του vgm8383
Η θέα από την κορυφή της Sagrada Familia θα σας ανταμείψει για την ώρα που θα χάσετε περιμένοντας στην ουρά σαν "καλοί τουρίστες". Είναι μάλλον καλύτερο να επισκεφθείτε την πόλη σε μη τουριστική περίοδο. Στο βάθος φαίνεται και το Torre Agbar


House of Bones
House of Bones του vgm8383
Οι κάτοικοι της Βαρκελώνης ονόμασαν πολύ γρήγορα το Casa Batlló, House of Bones λόγω της εξωτερικής του εμφάνισης. Βρίσκεται στην λεωφόρο Gràcia (Passeig de Gràcia), τον πιο ακριβό δρόμο στην Βαρκελώνη και την Ισπανία, κοντά στην κεντρική πλατεία της πόλης τη Plaça de Catalunya .


Casa Batlló
Casa Batlló του (Erik)
Αυτό είναι το εσωτερικό Casa Batlló. Τα κτήρια της Βαρκελώνης είναι όμορφα και από μέσα.


Casa Mila La Pidrera
Casa Mila La Pedrera του vgm8383
Αφήνοντας πίσω σας τη Plaça de Catalunya και συνεχίζοντας στη λεωφόρο Gràcia θα συναντήσετε το La Pedrera, ένα ακόμα έργο του Antoni Gaudi. Είναι η πρώτη πολυκατοικία με υπόγειο πάρκινγκ (άλλες εποχές τότε). Μία από τις φήμες που κυκλοφορούν για το κτήριο είναι ότι οι οι ένοικοι είχαν πρόβλημα να βρουν υπηρέτριες καθώς αυτές φοβόντουσαν ότι δεν θα μπορούσαν να καθαρίσουν τα δωμάτια αφού αυτά δεν έχουν κανονικό σχήμα.


Torre Agbar, Night
Torre Agbar, Night του Jeremy Brooks
Το Torre Agbar ή Agbar Tower είναι μία πρόσφατη σχετικά προσθήκη στα αξιοθέατα της Βαρκελώνης καθώς κτίστηκε μόλις το 2005. Κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ένα από τα πιο άσχημα κτήρια που θα δείτε ποτέ. Το βράδυ όμως μεταμορφώνεται.

 

4 Responses to “Οι καλύτερες φωτογραφίες από Βαρκελώνη”

Πολύ καλή συλλογή!

admin's picture

Πολύ καλή συλλογή!

Πολύ όμορφη πόλη

Charalampos's picture

Πολύ όμορφη πόλη smile

το πρώτο μου ταξίδι στο

ioannis_k's picture

το πρώτο μου ταξίδι στο εξωερικό ήταν στην Βαρκελώνη. Είμαι ερωτευμένος με αυτό το μέρος ! Πολύ ευχαρίστως θα πήγαινα ξανά και ξανά!! Υπέροχες φωτογραφίες σαν να βρίσκομαι και πάλι εκεί!!

Καλησπέρα ioannis_k, ρίξε και

Charalampos's picture

Καλησπέρα ioannis_k, ρίξε και μια ματιά και σε αυτές τις φωτογραφίες από Βαρκελώνη. Θα συμφωνήσω μαζί σου, είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου!

Follow us on:

Syndicate

Syndicate content
Join us! badge001.png